Thursday, November 7, 2013

Ini adalah promosi eksotikata.

Ini poster dia. comelkan? Macam anak berudu.

Tarikh : 23 November 2013
Taim : 10A.M-10.P.M
Tempat : Rumah Pena Kuala Lumpur. (kalau tak tahu jalan, google map ada untuk pedoman)
Masuk percuma.
Ada makan makan.

klik disini untuk link facebook event dia ---> Eksotikata Facebook Event
klik disini untuk link twitter dia ---> Eksotikata Twitter
klik disini untuk link blog dia ---> Eksotikata Blog.

Pesta puisi paling besar dalam kolumpo tahun ni!

Saturday, May 25, 2013

Rare Burgermpak #2 : Pesta Buku Selangor.

Pesta buku Selangor 2013
SACC Shah Alam
24-3 Jun 2013
10 pagi - 9 malam.
Terbitan Dubook Press

Dengan cover yang lebih biru.


Isi dalam pun biru jugak.

Saturday, May 4, 2013

Perkara-perkara yang boleh dilakukan sewaktu hari pengundian.

1. Datang awal ke pusat pengundian dengan berpakaian kemas, lengkap dengan alat tulis dan kalkulator saintifik.  Waktu beratur, pandang makcik di belakang anda, ''Makcik first time mengundi ke?". Jangan lupa gelengkan kepala anda tanda simpati.

2. Sewaktu di booth pengundian, stay di situ dalam kiraan 50 dan angkat tangan dan minta kertas tambahan dari pegawai yang bertugas.

3. Terus tarik satu kerusi dan duduk di booth pengundian selama mungkin. Apabila pegawai bertugas mula bising-bising, anda jawab "Sssyhhh...diam! Saya tengah mengundi ni. Hormatlah sikit."

4. Bila berjumpa pegawai bertugas, katakan "Bang, saya nak undi pukal nak hantar dekat 32999 ke 32888?"

5. Pakai baju kemeja petak-petak dan kenakan dengan seluar cawat tinggi juga kasut kilat muncung tajam. Anda boleh cuba menyamar sebagai warga Bangladesh. (Aksi ini bahaya, tapi kalau jadi, kelaka.)

6. Menyamar sebagai orang minyak dan pangkah muka semua gadis yang beratur untuk mengundi. (Aksi ini juga bahaya, tidak digalakkan.)

7. Datang ke pusat pengundian lewat sehari dan kata kepada diri sendiri, "Ler? Semalam ke undi?"

Nota kaki : Risiko dalam percubaan perkara-perkara di atas adalah di atas tanggungan diri anda sendiri.