Sunday, May 24, 2009

kucing

seminggu setelah kau pergi...
teman silih berganti menghiburku...
berkata semua teratasi...
dan terus sembunyi di balik senyum palsu...

"awak ader dengar bunyi kucing tak?"

"maner ader."

ku dengar dirimu...
tak sendiri lagi...

"awak! betul lah! ader bunyi kucing. awak dengar tak?"

"dengar. awak merepek."

setahun setelah kau pergi...
ku masih sembunyi di balik senyum palsu...
ku dengar dirimu...
tak sendiri lagi...

"awak! stop kete. ader bunyi kucing lah! pegi lah check"

"ler...yerlah...nak bagi puas hati kan?"

"awak...tengok lah bawah kete tuh..."

...

"bos, apsal you munya keleta ada dalah-dalah?"

"uncle, cuci saja lah luar dalam...saya kerja bank darah lah..."

"ooo..."

7 comments:

aloy_paradoks said...

no 1.. yes!

aloy_paradoks said...

sian kucing tu mangkok..

bias® said...

tak matang. tak sengaja lah.

dark ray said...

gua bermasalah internet ni..
tu yang entri lebih kurang je tu..
tak ada masa menaip...
tolong belanja broadband!!!

Dark Ray said...

biar gua teka..
dalam entri ni lu putus cinta sebab langgar kucing kan?
jadi yang jiwang-jiwang tu sebenarnya lu refer pada awek tu?
betul?
ke gua fikir jauh sangat?

bias® said...

aper kau merepek? lagu tuh tengah main time aku drive lah. nak bagi panjang entri. haha!

dark ray said...

cis