Tuesday, June 23, 2009

lukisan

boring.

boring.

boring.

hiburan.

aku perlukan hiburan.

aha?!

hiburan menyerah diri.

"ain bila nak kawen nie?"

"ain kecik lagi lah pak su. mama tak bagi kawen."

"alah...mama tuh. sibuk jek. ain lukis apa tuh? "

"yang ini umah ain, yang ini ayah, yang ini mama, yang ini adik, yang ini wan, yang ini atuk, yang ini mak long, yang ini pak su"

"apsal pak su sama tinggi dengan rumah? pak su hantu raya ke haper?"

"sukati ain lah nak lukis."

"cuber ain lukis ayam paksu nak tengok"

...

"paksu! dah!"

...

"ini peha ayam kfc lah!!!"

nota kaki : kalau suruh ain lukis lembu, mesti dier lukis burger. mesti punyer lah!!!!

24 comments:

Dark Ray™ said...

mungkin dia lukis M je kot..

bias® said...

logik! penjelasan yang logik. boleh di terima pakai.

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

kalo suruh dia lukis naga...agak2 gambo apa yg kuar?

patungcendana said...

orang kl...biasa la...ahaha

EN.ROBOT said...

hantu raya rupe nye,.,.~
patut klu dtg umah rase cam meremang je sume bulu,.,.,.ngeee~

Hidemichi said...

lokek betul memuji...mentang2 disamakan dgn hantu!

sayanghasni @ yus said...

aku pun syak gitu jugak..
ader budak yang tak pernah tengok lembu..
anak aku pun nanti gitu juga agaknyer...

paksu dah buang tebiat, tanya budak kecik bila nak kawen!!!

cik fatihah said...

thihihihi,,comel!

paiseh said...

gua syak kalu lu mintak lukis lembu si ain tu cenderung lukis pak su dia. kut.

aloy_paradoks said...

majalah Gila Gila.

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

haha.. suh lukis muka aku, sure dye lukis tom cruose punya wakakaka..^-^

en.Adam said...

aku teringin nak makan big mac

faiq said...

antu galah ko yer!

Rozita said...

hahah~ anak2 skrg
hanya kenal peha ayam
bukan nya seekor ayam

bias® said...

pentoi- gamba barney n friends tuh kut?

pepatung- kurang pendedahan.

bobot-kau ada bulu ker?

hidemichi- haha!

yus-bela lah lembu sekor kat umah. setel.

fatihah- ya. ayam kfc tuh memang comeyl.

paiseh- mungkin juga. kut?

aloy- yeah!!!

ritz-tom tom bak jek dier kenal.

adam-makan lah.

faiq-antu raya.

rozita che wan?- setuju...

patungcendana said...

kurang pendedahan...dedahkan lah...

bias® said...

dedah kan apa?

dark ray said...

apa ni dedah-dedah?
dah tak ingat dosa pahala ke?

bias® said...

kan? tak senonoh betul.

patungcendana said...

dedahkan je apa2 yang patut...

dark ray tu cikgu sekolah agama ke?

patungcendana said...

re:...biasa2 kan la bersendirian...kan?

zul hafixi said...

ko penah suh dia lukis H1N1??

bias® said...

pepatung- betul!

hafixi-tak. takut nanti dia lukis muka aku.

NUFFIE MAHDI said...

dia google n print je..senang citer!