Sunday, June 21, 2009

sistem pesanan ringkas

*message received*

"dekat mana?"

*message replied*

"lepak minum"

*message received*

"jangan lama-lama sangat"

*message replied*

"tak. tak lama"

*message received*

"kirim sos tomato"

*message replied*

"baik!"

*message received*

"sudah lah lepak tu. balik. solat."

*message received*

"yerlah. nak balik lah ni"

...

"dengan saper kau sms maghrib-maghrib nie bai? tersengih-sengih? awek?"

...

"mak aku."

nota kaki : menyesal ajar orang tua tuh sms. bebawak lah pegi mesjid.

29 comments:

patungcendana said...

hebat mak kau...:-)

habis, kau beli tak tomato sos tu...

bias® said...

mak suruh. mesti lah buat kan? kalau tak, durhaka.

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

hahahahahha....apesal lu tak 3g ngan mak lu...?

patungcendana said...

mana la tau...kot2 kau pun sama macam budak rusli tu...hehehe

Putra Azzahir said...

haha ...

en.Adam said...

bias~
ngan nenek kau tak ajar sms??

Dark Ray™ said...

lain kali lu ajar mak lu lepak minunm pula..

aloy_paradoks said...

prihatin kan mak lu,,,,

bias® said...

pentoi- bahaya. terhantar gambar lain karang?

pepatung-dok aih! masakan sama?

put- haha jugak.

adam- ader line ker dalam kubur nuuu?

ray- pelik kut mak aku lepak skali?

aloy- yeah!

Basuh Baju said...

hebat...nak ajar mak aku gak ar..

shakinah said...

hahahah.
cool punya emak

taufiq said...

pasnih ajar fesbuk plak beb
blog lepak dulu kasik sebulan dua layan fesbuk

EN.ROBOT said...

bag0s tu.,.,untuk kebahagian ko dunia akhirat gak.,,.muehehe~

bias® said...

basuh baju-jangan menyesal nanti.

shakinah- yeah! kewl!

th- kalau mak aku blogging? aku tak boleh carik makan lah beb?

bobot-yer...sangat bahgia! bahgia!

patungcendana said...

re:...tak teruk lagi kut? kalau kau lutut kan rusuk dier, baru teruk kut? kes polis.

aku takde la ganas macam tu...aku pecahkan muka dia je...hehe

zul hafixi said...

ko x ajar mak ko blogging??

paiseh said...

dia pakai line motorola ke nokia??

bias® said...

pepatung - kau ingat muka dia tembikar ker?

hafixi- kalau mak aku blogging, tak boleh lah aku carik makan beb.

bias® said...

paiseh- nokia tiga tiga sekupang. yang kalau baling anjing, anjing pun mengelak tuh.

gee said...

hehehe..

Hidemichi said...

elok mak ko ikat je kaki ko tu!hahaha

nuyuljana said...

hebat mak ko pandai berSMS.

*tepuk tangan*

@tune® said...

adik aku tgh train ayah n mak aku sms

aku plak risau

bias® said...

hidemichi- kau ingat aku tiang lampu ker nak ikat-ikat?

gee- hehehe jugak.

nuyul- *tepuk-tepuk*

eton- harus risau. harus!

dark ray said...

gua jenis suruh mak gua pakai prepaid..
agak-agak tak ada kredit gua request je singgit dua..
lepas tu gua pergia dapur dan gua approve kan..

bias® said...

bes betul?

faiq said...

besela tu..
sumer mak2 utk ank2 remaja laki mmg mcm tu

bias® said...

true...true...

cik lubakpink said...

haha~
mak aku pon sme..
skang mkin pndai plax die meneroka hp die tue..
aduh..
siap2 tdi tibe2 pgang hp aku..
aku igtkn dier buat per..
upenye die tlepn suami die @ bapk aku..
huh..syap2 lax tue..
ahaha..