Wednesday, July 22, 2009

tribute to CAD

"oi! udah-udah lah main panas tuh! karang demam!" suara emak saya berteriak dari tepi tasik.

oh! bagi yang belum mengenali emak saya, emak ialah saya sebuah kayak sewa. selalu nya emak akan di sewa oleh couple-couple yang baru berjinak-jinak di dalam alam percintaan. romantik kut naik kayak nie? entah lah. saya kecil lagi waktu itu.

tidak tahu itu semua.

ayah pulang lewat hari itu. ramai kanak-kanak pada hari minggu katanya. dekat maghrib baru mereka pulang. ayah saya ialah papan gelongsor di taman permainan berdekatan. birat-birat belakang ayah. kasihan saya melihat nya. emak sapu kan ubat tiap-tiap malam pada belakang ayah.

saya lihat dari balik pintu sahaja.

adik beradik lain?

tiada.

saya anak tunggal.

cikgu haris ada bertanya hari itu, apa cita-cita saya bila sudah dewasa kelak. saya jawab, nak jadi kapal selam. cikgu haris hanya senyum dan menepuk-nepuk bahu saya.

19 tahun telah berlalu. saya sudah mempunyai kekasih hati. kawan-kawan banyak yang bertanya kepada saya, mengapa dua roda? kau mampu mendapat empat roda wahai sahabat.

saya diam kan aja. lantak lah! saya suka dua.

kekasih saya ada menyuruh saya kemas kan diri. serabai sangat saya kata nya.

saya dan penakluk air. tak ler serabai sangat kan?

walaupun tidak sekacak optimus prime. saya tahu.

saya banyak berjasa.

nota kaki : kisah saya ada juga pada dark hell rayza dan nurul asyiqin.

24 comments:

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

huh...lu memang dasat...

azzaliena suziantie said...

hahaha
ko memang xlleh belah weh..
gile dahsyat itu kereta...
pergi cuci cuci ;p

aloy_paradoks said...

CAd sebenarnya adalah robot jahat yang jadi baik...

patungcendana said...

tak nampak muka kau...:-(

pasal kau guna plate number kuantan ni...

wahyudi my said...

cad memang baik hati.

dark ray said...

sama macam apa yang gua komen pada nurul..
kalau tak ada cad ni wnu la yang jadi mangsa..
ahahaha...
mukya!!

kimisai said...

wah..
gua ingat CAD ni bumble bee..sius pon..bukan ader berlakon gak ker dalam citer robot2 tuh??

aper ek citer tu...Meet The spartan??hahaha

en.Adam said...

apa apa apa berlaku ni???
ce cite ce cite??

shakinah said...

boleh main sorok sorok

bias® said...

pentoi-dasat beb. kete tuh memang dasat.

suzy- kalau cuci dah tak menepati tema lah.

aloy- kira jetfire lah nie kan?

pepatung- bukan kete aku.

wahyu-...dan penyayang.

dark ray - jangan harap! mukyaa!!!

kimi-bukan. all spark tak cukup nak idup kan dia.

adam- dah citer dah kan?

patungcendana said...

re:...kau memang tergolong dalam golongan orang22 yang rugi...tu la siapa suruh jadi drakula...dah aku tak nampak kau...

bias® said...

shakinah- nak sorok siapa dekat situ?

pepatung- gelap beb! gelap! nak kena beli google night vision lah next event.

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

dahlah drakula, drakula x ensem lagi tu haha

bias® said...

salah entri kau komen nie?

triple x malaya said...

hebat....

bias® said...

kete tuh memang hebat.

shafarshahril said...

arghh
kenapa aku xfaham?
haha

bias® said...

tak perlu paham pun.

mamai said...

next time roger gua bila ada event jgn kau dera CAD tu....keselamatan dulu bro

patungcendana said...

tak payah pakai nite vision...next time aku join kau jadi dracula...aku suka takut2kan orang ni...hehehe

bias® said...

mai mai-better dera CAD dari WNU.

pepatung- dracula perempuan? vampire lah kan? eh? tak! puntianak.

momo the munkee said...

robot+CAD+drakula+MIMPI+patung = ROCADRAPITUNG?!

bias® said...

ha?

Oliver said...

I recently came accross your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I dont know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.


Margaret

http://cardrawing.net