Wednesday, August 5, 2009

bilik

aliffie baru dua hari mendaftar di sekolah baru.

minggu ini minggu suai kenal.

malam itu dalam jam satu selepas lights off, seorang brother datang menjenguk bilik aliffie.

"assalamualaikum bang" salam aliffie dengan hormat.

"waalaikum salam" jawab brother itu sambil mata tengok-tengok bilik.

"hang dapat bilik dekat dengan pokok ni ka?" brother tadi jenguk luar tingkap bilik aliffie.

"ha'ah bang. awat nya?" dan-dan aliffie speaking.

"takda lah...saja ja...saja ja..." brother tadi beredar dengan wajah seram.

aliffie diam.

jenguk pokok luar tingkap.

angin malam membuai-buai daun rimbun nya.

sesekali kedengaran lolongan anjing di hujung padang.

nota kaki : malam itu aliffie tidur dengan mata terbuka. celaka punya brother!!!!

20 comments:

naDDy said...

penakot aliffie ni...

shakinah said...

HAHAHAHHAHA.
damn.
aku teringat kisah yang sama di hostel duluuu.

azzaliena suziantie said...

hahaha
hannn tuuuu ka? ;p

shafarshahril said...

mlm keesokannya..brother tu dtg lg
die tny: "nak aku teman ke?"

cmne??hahaha

mamai said...

cuak juga ingat berani tadi...

dark ray said...

gua bizi la malas nak komen...

dark ray lagi said...

dan update..
dan update..

aloy_paradoks said...

mata besar sangat kot..

bias® said...

nad- tentu lah.

shakinah- kita roomate ke dulu?

suzy- takder pun hantu.

shafar- eh boleh jek bang...haha!

mai mai- mau nyer tak?

ray- nais!

aloy- biasalah...gifted.

paiseh said...

brader tu bela anjing ke serigala??

are_shie said...

baru kene lakonan anak wayang skek camtu dah takut? hahahaha

Hidemichi said...

dengan pokok pun takut? Kalau pokok tu bleh gelak, malu tau!

zul hafixi said...

nape x tutup tingkap? nape x sarung selimut smp kpale? nape x tmpg katil dak sblh??

bias® said...

paiseh- polong agak nyer.

mash- semesti nya.

hidemichi- memacam boleh bergayut kat pokok tau?

hafixi- ego.

sharamli said...

h0mesick ke takut p0k0k?

patungcendana said...

tidur dengan mata terbuka tu...macam mana ya...aku try tak boleh pun...

re:jom...kita sama2 jangan percaya lelaki2 di blog ni...hehehe

bias® said...

sha-takut pokok.

pepatung- tuh lah. aku terai pun tak boleh.

imHepPie said...

haha..misi itu bro suda bjaya..hik3

kakuna_daisy said...

alifie cume rindu kt mak die..tade kne mngena ngn pokok tu kot..huk huk..

bias® said...

heppi- yeth

daisy- pun ya jugak...