Friday, August 14, 2009

cicak.

matsumoto tiba-tiba singgah bilik aliffie.

"boring lah malam nie...nak study malas. kau boring tak?" matsumoto sila panggung sebelah aliffie.

aliffie angkat kening.

"apa projek?" aliffie menunjuk kan minat.

"kau panggil memaner junior datang sini. hiburan." matsumoto bagi cadangan.

...

"siapa nama kau?" suara matsumoto sedikit tinggi.

"miyagi bang" tunduk aje mamat tu.

"kau tau sebab aper aku panggil kau datang sini?" aliffie mencelah.

"tak tau bang" suara mamat tu semakin menikus.

pang!

matsumoto tepuk meja.

"sebab kau buat salah!!! cuba kau senarai kan kesalahan kau hari nie? sebelum aku sebut satu-satu!!!!" dasyat juga matsumoto nie bergurau rupa nya.

"aaa...aaa..." terkebil-kebil mamat tuh.

"cepat lah...aku takder masa nak layan kau nie...." aliffie memadam kan lampu bilik. cuba menaik kan mood.

mamat tuh dah tak tentu hala dah.

cuak.

"aaa...saya tak beratur betul time perhimpunan, saya ambik sayur lebih dekat dewan makan, saya tak pakai kopiah masa kat surau, saya balik awal time prep..." habis semua mamat tuh sebut.

aliffie dengan matsumoto tahan gelak. kredibiliti kena jaga.

"nasib baik kau sedar. oke. skang kau melekat kat dinding tuh macam cicak" matsumoto mengarah.

laju aje mamat tuh melekat.

...

matsumoto dah lama balik ke bilik dia. tidur.

aliffie baru habis kan 3 tutorial untuk di hantar besok.

gebar di tarik. kipas di laju kan sedikit.

panas.

...

"bang...bang...saya nie macam mana?"

"mana aku tau? kau cicak."

36 comments:

kakuna_daisy said...

first..!!

kakuna_daisy said...

ouchh!! Cicak di suruh nye.seb bek tak suruh jadik krusi,utk duduk..

psst: alifie,aku repot kt uwan!! ngeee..

Kuwe said...

cehh.

cicak kan bole gerak2.kalo aku jd budak tu.dah lama aku merayap ke lain.nk meleket pekejadahnya je

are_shie said...

jahatnye!!

mamai said...

aku gelak sampai habis flu aku keluar...camner nak imagine budak tu melekat macam cicak

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...
This comment has been removed by the author.
•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

kretip cara pembulian anda.hehe..


eh, eh.baru aku teringat.aku suke gak buat aksi cicak melekat kat dinding tu.time bosan2 kat hostel.hahaha

orange.itu.jingga. said...

gle kejam...haha

patungcendana said...

kejam tahap dewa!!!!

aloy_paradoks said...

matsumoto tu sape?

triple x malaya said...

cicak man...pehz lawak giler..lain kali bikin entry biawak plak...

bias® said...

daisy- tahniah.

daisy lagi- tak takut.

kuwe- kau pun nak jadi cicak?

mash- biasa.

mai mai- kesat flu tuh bro.

comment deleted- hai.

nad- kan?

oren- yes.

pepatung- dewa apa?

aloy- member aku.

triple x- biawak? besar tuh.

cik fatihah said...

hahaha!
kesian dowh

azzaliena suziantie said...

pergh gile jahat weh...

kimisai said...

haha...mesti saipool lapek macam tu gak dulu..haha

EN.ROBOT said...

ko mmg xbertanggung jawab,.,.~
biar je die melekat situ..?
maw je die bertinja kt situ,,.~

bias® said...

fatihah- fun fun jek.

suzy- siapa?

kimi- barangkali.

bobot- last-last dia blah sendiri. haha.

imHepPie said...

aiyakk..sian gila sama itu cicak..
hampeh gila..
muahaha...
npa xgtau awal kalo x da lma bley prektis tyme skola dlu lalala

shakinah said...

miyagi..
heh.
aku tahu!

sharamli said...

w0i...
kejam sgt k0t..
kit0rang dulu dak laki slalu bedal makanan juni0r je k0t...xde sampai buli cmtu..

patungcendana said...

dewa 19...hehehe

wahyudi my said...

gila ah.. hahaha

bias® said...

heppie- tak baik.

shakinah- tau apa?

sha- okey ler tuh.

pepatung- once?

wahyu- kan?

aloy_paradoks said...

member kau tu sape?

momo si monyet said...

bile nka buat baju nih?aku lestit ko gune getah cicak kang....

momo si monyet said...

nak...salah taip la....

bias® said...

aloy- matsumoto

momo- haha. nanti. nanti. sabo.

en.Adam said...

hai
:-)

raihansyaz said...

tak baik buli junior ...

bias® said...

adam- hai. saya single lagi.

wani- sekali sekala.

░♥si lampu neon♥░ said...

cicak mu cicakku juaa

bias® said...

so sweet...

nuyuljana said...

cian budak tuh!

Hidemichi said...

mcm best je...nak join pun dah terdewasa sgt!

bias® said...

nuyul- bukan selalu.

hidemichi- kenangan.

dyeng'kh said...

swonok nye time jd snior nie...
hikhik...