Monday, August 10, 2009

diari hari sabtu, 8 ogos 2009.

pagi itu aku balik rumah jam dua pagi.

mandi-mandi. rehat sekejap, aku budget mahu tidur awal.

aku baring.

dekat lima jam aku baring mak aku kejut. suruh mandi.

ya! aku tidak tidur sampai pagi. mata dah macam langsuir dah.

jeans, selipar, topi dan kemeja. dah kacak agak nya ni? aku drive pergi sekolah menengah pandan jaya. aku sampai awal. exam start pukul sembilan. aku sampai pukul lapan. oh! aku pergi exam p.t.d. aku lepak luar sekolah memperasap kan diri. kepala rasa ringan je.(yang kau tak tido saper suruh?)

aku tengok mamat-mamat yang datang semua pakai kacak-kacak. siap tali gantung kat leher segala. lepas exam diorang terus pergi interview ke? aweks-aweks pun cara jugak. macam-macam color ader.

first paper. 9.00 pagi. pengetahuan am. 60 soalan. 45 minit.
aku jawab separuh jek. separuh lagi aku keluar kan ak-47 yang aku bawak siap-siap dari rumah tadi.

second paper.10.15 pagi. matematik dan penyelesaian masalah. 40 soalan. 45 minit.
yang ini memang aku suka. 20 soalan pertama aku kira. kelik-kelik ter tidak di benar kan. apa barang kelik-kelik ter? aku budak engineering.

tup-tup minah yang jaga exam tuh cakap "aaa... masa ada 15 minit lagi ya?"

ah sudah? ada 20 soalan lagi tak buat. aku pakai suit kalis bom. aku lempar grenade dekat kertas jawapan. bom!!!

third paper.11.30 pagi. pengertian terhadap esei.
20 soalan. 35 minit. tau-tau jek, pukul 11.50 aku dah ada dekat kedai makan. aku cepat ke? diorang yang lembab?

lunch.

makan nasi rasa kertas. kalau makan kertas rasa nasi?
kesedaran aku semakin membimbang kan. aku nampak mamak tu cun jek? kritikal dah aku nie.
2 tin red bull aku tibai. marlboro 20 dah masuk kotak kedua dah.

forth paper. 2.00 petang. esei bahasa melayu. 60 menit. 300 hingga 500 patah perkatan.
aku blogging 30 menit. lagi 30 menit aku duduk belakang dewan. berasap lagi. aku dah rasa aku boleh terbang dah nie. kepak entah dari mana tiba-tiba muncul.

sebelum paper akhir, awek belakang aku sempat tegur "tulisan awak tadi macam perempuan lah."

aku pandang dia.

senyum.

aku pandang depan balik.

sori awak, saya tak cukup tidur. dan saya takda mood untuk bersosial sekarang ini. next time lah ya?

paper akhir.3.30 petang. english essay. 60 minutes. 200-300 words.
aku blogging lagi. kali ini siap punch line lagi dekat bawah tuh. lantak lah!

exam habis 4.30 petang.

pukul 4.15 aku dah ada atas tilam dekat rumah dah.

nota kaki : malam itu, pukul 2.30 pagi. mata aku bulat macam bola snooker.

27 comments:

saudagar gaRAM.. said...

5 jam lu dok pandang siling?
gempak beb..

sharamli said...

xleh tid0 sbb rindu kt i ke?
muahahha

shafarshahril said...

xyah lulus pon xpe
ak rse ko mmg fail kot
haha

dark ray said...

ahahaha...
seronok berperang nampak?

mamai said...

lu memang terror la bab pereang nie

azzaliena suziantie said...

sempoi lah ko bias =)
blh lagi termenung

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

fuyoo PTD...
kalau dapat, jangan pakai jeans,selipar, topi dan kemeja lagi eh? kasi up!

shakinah said...

hebat kau.
ajar aku?
trial dah dekat ni

wahyudi my said...

haha

zul hafixi said...

bkn mmg bulat ke?? ouchh!!

cik lubakpink said...

hebt!
haha..
laen kli xyah tido lgi..

kakuna_daisy said...

dh kate balik 2 pagi, lg nak tido awl..haha..

bias® said...

saudagar- nak buat cemaner?

sha- mungkin.

shafar- next year ada lagi.

dark ray- bes kan?

mai mai- sentiasa bersedia!

suzy- nak buat aper lagi?

nad- kalau dapat...

shakinah- tembak jek.

wahyu- haha jugak.

hafixi- kau banyak sangat lepak dengan aloy nie...

lubak- baik!

daisy- awal lah tuh. biasa lepas subuh.

patungcendana said...

boleh join mr bean...hehehe

triple x malaya said...

ni kes merayau la ni...pastu mate rabak x cukup tido..yang di salah kan malam...mengape malam pendek sangat,di buat nye malam tiade lg malam..hanye siang je..so lu boleh lepak lame2..n x alasan...

aloy_paradoks said...

maknanya lagi bulat la...
gua confirm dekat email lu... pastu sila berkarya..

bias® said...

pepatung- encik kacang duk london nuuu.. jauh.

triple x - betul.

aloy- sudah terima. terima kasih. nak karya aper?

imHepPie said...

aiyak...
sgt terer...
boley ar dipraktikkn tyme exm nnti...
besh2..
boley try gak ar itu malboro wahaha..

imHepPie said...
This comment has been removed by the author.
en.Adam said...

tahniah kerana lulus!

s@yangh@sni said...

ajaib sungguh...
ilmu ape ko pakai...

patungcendana said...

kau lulus ke?....yey!!!!!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

len kali tamaw tido jwb exam...comfirmed lulus!

bias® said...

heppi- jangan.

adam - bila masa pulak?

sayanghasni- ilmu kebal.

pepatung- percaya lah cakap si adam tuh.

pentoi- jangan. jangan. jangan.

EN.ROBOT said...

ko nmpk mamak tu pakai swim-suit ke..?

bias® said...

tak. tapi cun lah. banyak bulu lah tapi.

fndrocka said...

mengantuk sampai takleh bersosial..?ada sesetengah org kata tido lebih nikmat dari ushar awek.