Thursday, September 10, 2009

angin malas melanda.

aku lepak dengan samson itu hari di kedai kopitiam. bila aku order kopitiam takder pulak jual? last-last order kopi 'o' ais.

mandom samson petang tuh.

dia kata dia sudah syok dengan satu awek. delilah.

"kau jangan buat gila son...kau ngan dia lain-lain bangsa. bangsa kau siap perang lagi dengan bangsa dia? kau tak ingat?" aku bagi samson fakta.

"cinta itu buta beb. aku gaduh tangan kosong dengan singa sebab dia tau? aku perang dengan 1000 askar bangsa dia dengan tulang keldai pun sebab nak tarik perhatian dia tau? awek macam tuh, sms ngan ym maner dia nak layan..." samson pangkah bicara aku.

"lantak kau lah son...jangan kata aku tak bagi warning. musuh tetap musuh." aku habis kan kopi'o'ais dan balik rumah tinggal kan samson sendirian layan blues.

selang dua-tiga hari lepas tu, aku baca blog delilah.

kaget aku kejap, bila dapat tau delilah dah dapat tahu rahsia kekuatan rambut samson dan cukur habis-habisan rambut dia. mata dia pun dah di buta kan oleh orang besar pekan delilah.

sekarang samson dah di tangkap dan di paksa menolak batu gilis gandum dekat pekan delilah tinggal.

"bodoh lah mamat nie! 1000 askar dia boleh makan, awek sorang? aduhhh!!!" aku tepuk dahi.

...

lama aku dah tak dengar khabar berita samson. aku sms pun dia tak balas. (dah orang buta kau bagi sms, cemaner dia nak baca?)

...

sekali lagi aku tergerak hati nak baca blog delilah. dah banyak followers nampak nya minah nie. maklum lah...dah berjaya tangkap samson...

dalam blog itu aku dapat baca yang delilah menyesal buat samson macam tu. untuk menebus kesal, setelah rambut samson panjang balik, delilah bawa samson pergi dekat satu perhimpunan orang-orang besar bangsa dia dan letak kan samson dekat celah tiang paling besar yang menyokong dewan perhimpunan tu.

lepas samson bagi line, delilah lari keluar dan samson tolak 2 batang tiang tuh sampai runtuh satu dewan tuh. 3000 orang setel hari itu, dengan samson-samson sekali setel. nak lari cemaner? buta yer tak?

samson...

...mendiang dulu baik orang nya.

kuat pulak tuh? banyak makan sayur lah aku agak?

nota kaki : aku tiru dan tampal jek dari notes facebook aku. maleh!

23 comments:

azzaliena suziantie said...

samson?
hensem tak?
kesiaan..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

dh macam kasim slamat lak.buta dah die..heheh..

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

org buat yg kuat mkn sayur...

mamai said...

kuat betul la dia....sayur apa dia makan

EN.ROBOT said...

kesian samson.,.byk mkn bayam dia nih.,.,~

s@yangh@sni said...

samson anak belanda gak kan..
sama bangsa wat ngan delilah belanda celup tu..

HujanBalikKeLangit said...

aku taw ko maleh...hehehe

shakinah said...

samson samson..
bagaimanakah paras rupamuu

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

aku macam tak paham..

yang aku paham sangat..ko dah malas.tu je..

sharamli said...

bt0l ke tipu ni..

yg bt0lnya k0 mls kn...

Dark Ray™ said...

ahahaha...
patut macam dah pernah baca...
nasib baik gua tak baca sampai habes...
ahahahahahaha.....

patungcendana said...

aku pernah tengok cerita ni....

bias® said...

suzy- kesian kan?

kakuna- kesian...

pentoi- macam popeye.

mamai- bayam kut?

bobot- agak nya lah.

sayanghasni- belanda???

qist- gud.

shakinah- macam orang hebrew.

nad- yeth.

sha- itu yang betul nyer.

dark ray- haha!

pepatung- kan?

daylachan said...

delilah?
mcm name sy jek..huhu><

aloy_paradoks said...

born tu fit! huyo...

bias® said...

delilah- hi delilah.

aloy- yeargh!

imHepPie said...

ksian...dah x pasal2..sengal!!haha..

sayur pe weh??nk gk kuat cenggitu..spinach eh??cam popeye

shakinah said...

hebrew macam mana?

bias® said...

heppie- raser nyer kut?

shakinah- google lah.

triple x malaya said...

gempak...si bute dah mendiang...

kimisai said...

kisah benar ??
bkn zaman firaun ke...haha

dzul hafixi said...

gua x paham la cerita ni bias... mane klimak nye??

bias® said...

triplex- gempak kan?

kimi- kisah benar. ada lah tambah sana-sini nak bagi bes. bukan zaman firaun.

hafixi-asal cerita jek nak klimaks? asal cerita jek nak klimaks? haha!