Wednesday, September 2, 2009

asal puasa jek, mesti keluar entri puasa.

7.25pm

pak cik din : dah buka dah. ain, baca doa.

ain : allahu ma lakasumtu wa bika aman tu wa'ala rizqi ka aftar tu.

nyam! nyam! nyam!

amin : paksu! tukar ceria!!!

paksu : tukar sendiri. orang nak makan nie?

mak cik som : along mana?

mama : mandi.

nyam! nyam! nyam!

mak cik som : pi, karang... kalau hujan. amek mak dari masjid tau?

pak su : tak nak lah. nanti mak bawak geng.

pak cik din : i nak amek you tak nak?

nyam! nyam! nyam!

paksu : mak tuh nanti nak bawak geng-geng makcik tua dia sekali, kalau dengan ayah, diorang segan lah.

makcik som : melepak sampai 2-3 pagi boleh? amek mak kejap jek tak boleh?

amin : paksu!!! tukar lah ceria!!!!

mama : tukar kan lah pi. memekak jek budak tuh!

pak cik din : tengok? kan mak kau dah start membebel dah tuh?

pak su : ha'ah. nak mintak keje besok boleh letak dalam resume dia. skills, membebel.

mak long : dah nak abes dah nasi?

ain : mak long lambat. orang buka, mak long mandi.

nyam! nyam! nyam!

pak su : ain!!! air laici paksu tuh!!! main rembat jek?

amin : waaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

mak cik som : aper kena budak tuh?

mama : jatuh tangga.

nota kaki : segala dialog-dialog di atas berlaku dalam satu masa. aku tak reti tulis tindan-tindan.

23 comments:

shakinah said...

allahu ma lakasumna lah!

yang aku paham.


nyum!nyum!nyum!
tu je.

azzaliena suziantie said...

nnyum nyum...
ape lu makan??
haha

paiseh said...

ni bukan entry puasa.. ni entry buka puasa~
hahaha..

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

ngn anak buah die pun jadik brebut air laici..hehehe..

are_shie said...

hahaha...standardlah tu...

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

nyumy...byknya cite dlm satu masa...itu bru satu tmpat..kalo satu kg?

Hidemichi said...

shakirah, betul la doa tu, tp doa untuk sorg2 je. yg sakinah baca tu untuk beramai.

meriahnya berbuka!

sharamli said...

hidemichi-shakirah tu ain ke?


cleah mana amin p panjat2 tangga...

sharamli said...

*celah

mamai said...

woit air laici kat rumah aku ada balance lagi

patungcendana said...

ada apa kat saluran ceria?

patungcendana said...

re:...yes...lari laju2...nanti kena makan...hehe

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

meriah je kan buka ramai2...

kimisai said...

lu terlibat tak beb??
takkan tadak dialog lu....

dark ray said...

hebat boleh ingat semua!

en.Adam said...

hahahahahahahahaha

bias® said...

shakinah- kira boleh lah tuh.

suzy- nasik.

paiseh- kurang lebih lah tuh.

kakuna- mesti!

mash- kan?

pentoi- sekampung tak dapat abang nak tulih nyer deee...

hidemichi- sangat.

sha- ntah lah. sumer bizi makan.

mai mai- arinie dah air bandung dah.

pepatung- hikayat kamil.

nad- tentu.

ray- kalau aku ingat sumer, mau 1 hari tulis entri tak abes-abes.

adam- haha jugak lah kut?

Razman said...

laen kali rakam..bru dpt kitorg dgr serentak...

dzul hafixi said...

ntah.. kan aku x phm...

triple x malaya said...

apsal mak long lambat sangat mandi..mandi wajib ape..xkan pose2 projek kot..huhuhu..

wahyudi my said...

best jugak buka ramai2 kan.

bias® said...

razman- series nyer?

hafixi- bukan utk faham pun?

triple x- boleh jadi.

wahyu- memang.

mimpiyangsempurna said...

pembiasan yg baik.. :) cam tgk telenovela pn ade rasenye.. LOL!