Sunday, September 20, 2009

malam raya yang hitam.

ah sudah? besok raya? pakcik tua duduk atas kerusi besar tu umum kan pukul lapan suku malam tadi.

bermakna, semua orang kuala lumpur balik kampung.

semua!

tinggal aku sensorang dekat kuala lumpur.

pukul sepuluh nanti ada game arsenal.

mak cik som dah pegang remote astro siap-siap dah. nak tengok fauziah nawi kata nya. asal raya jek, fauziah nawi kaya. tiap-tiap channel muka dia. channel sukan pun muka dia jugak?

gelisah.

capai kunci motor boat and then jalan slow-slow pusing kuala lumpur. carik mamak yang bukak.

mana ada?

seven eleven bukak lah malam raya ni? takan nak tengok bola dekat seven eleven pulak?

penat meround, at last ada jugak mamak keji yang bukak.

lepak lah situ.

aku, televisyen dan mamak.

loser.

nota kaki : nak suruh mak aku pindah kelantan lah. raya boleh balik kelantan.

16 comments:

dark ray said...

kenapa kelantan?
kenapa bukan tempat lain??

azzaliena suziantie feisal said...

kenapa mesti kelate??
ko kelate ke???

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• said...

nak tanye gak..nape kelantan?

hitam sebab mamak ke?

shakinah said...

betul.
kenapa kelantan?
sarawak kan best?
johor ke?
kedah?
sabah?

are_shie said...

pindah ler ke kelantan.. moga ko akan insaf sedikit..hahaha

patungcendana said...

kau tak pernah rasa balik kampung ke?...huhuhu

mamai said...

sah boring la tu....selamat hari raya jalan2 pusing kota raya

bias® said...

dark ray- sebab jauh kut?

suzy- sebab...aaa?

nad-sebab...ha'ah! hitam tu mamak!

shakinah-s'wak tak boleh pegi naik bas.

mash- insaf kenapa?

pepatung-penah. masa kecik-kecik.

mai mai- sah! bosan bro...

bias® said...

dark ray- sebab jauh kut?

suzy- sebab...aaa?

nad-sebab...ha'ah! hitam tu mamak!

shakinah-s'wak tak boleh pegi naik bas.

mash- insaf kenapa?

pepatung-penah. masa kecik-kecik.

mai mai- sah! bosan bro...

bias® said...

dark ray- sebab jauh kut?

suzy- sebab...aaa?

nad-sebab...ha'ah! hitam tu mamak!

shakinah-s'wak tak boleh pegi naik bas.

mash- insaf kenapa?

pepatung-penah. masa kecik-kecik.

mai mai- sah! bosan bro...

patungcendana said...

perlu ke sampai tiga kali...sah bosan tahap dewa...hehehe

shakinah said...

huyyo.
reply sampai 3 kali

aloy_paradoks said...

rosyam noor tiap2 tahun mati.... rashid bibir betul..

azzaliena suziantie feisal said...

perhhh
3 kali...
ke sebab awek ko kelantan
hahahahaha

lepak ats jalaan kat kl lah weh..
xde kete lalu..
hahaha

HujanBalikKeLangit said...

apa kata ko suruh mak ko pindah sarawak..boleh nik kapal terbang...boleh ku join raya...hahahha

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

oo.pindah la kelantan..kampung ku di sana..hahaha...