Tuesday, October 20, 2009

diri ini...

kehadapan kekasih ku yang ku cintai,

adapun diri ini mencoret kan warkah ini hanya lah untuk menyata kan bahawa kita tiadalah dapat menge'date' pada hari ini yakni 18 oktober 2009 seperti biasa kerana diri ini sedang menghadiri event anjuran paradoks yakni mimpi 'berat'.

ketika ini diri ini sedang bersemenda dengan jejaka-jejaka serta gadis-gadis munggil yang turut sama menghadiri event ini. lupa lah diri ini seketika kepada kekasih ku yang ku cintai.

alunan melodi dan suara gemersik para performers membuat kan diri ini di buai mimpi indah bersama mereka. tiada lagi mimpi di kejar beruang. tiada lagi mimpi terjun bangunan tinggi. sungguh asyik sekali.

kekasih ku,

pemuisi yang mendeklamasi kan karya-karya mereka juga tidak kurang hebat nya. diri ini terpana bagai melihat kekasih nya baharu bangun dari lena. tanpa make up. serious! terpana!

sketch-sketch improvisasi juga membuat kan diri ini tiada lah lagi mahu menonton wayang gambar bersama kekasih nya lagi. dah lah percuma? free lagi? wayang gambar kena bayar. pop corn lagi? air lagi? kalau tak? tercekik nanti.

kekasih ku,

setakat ini sahaja lah coretan diri ini untuk masa ini. karena pengacara majlis yang maha tinggi kata-kata nya telah menjemput tetamu untuk mencicip jamuan ringan.

sekian coretan dari diri ini.

nota kaki : terima kasih kepada semua yang hadir untuk mimpi 'berat'. anda tahu siapa diri anda. ailebiu all!

24 comments:

aloy_paradoks said...

alabiu toooooo... mak long...

imHepPie said...

ailebiu jgk la...

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

best nye...kan kan kan...

patungcendana said...

kekasihku....hahahaha...:-)

gembura berjumpa kau bias...

momo si monyet said...

ailapiu tu...sexy u pakai sluar pendek...huhu

Hidemichi said...

xoxo!~

J@J@ / Bini The Rock said...

jumpa kengkawan bloggers ye...

klu dekat boleh saya men'join'kan diri..

:")

bias® said...

aloy- yeah! mak long rowks!

heppie- datang tak? kalau tak datang, tak ailebiu.

kakuna- kan.

pepatung- gembura dapat ketemu.

momo- ai memang sexy.

hedemichi- muah muah!

jaja- akan ada lain kali.

dark ray said...

macam kambing entri...

kimisai said...

bias jiwang..hahaha


best2 jmpe semua...

mamai said...

i love you all paradoks...lu all sempoi..jumpa lagi kekasih ku

en.Adam said...

alabiu jugakk!!

dzul hafixi said...

gua men nyorok2 kt blakang lu je...
lu x pasan...

bias® said...

dark ray- memang.

kimi- baru tahu ke?

mai mai- lebiutu!

adam- yes!

hafixi- lu memang suka mosaic-mosaic nie kan?

wmy said...

xsempat lepak la boss. cerita pasal scmitt trigger, javascript, 8051 processor...mazhab engineering. haha

terompahkayu said...

tahniah korang smua! slalu2 buat lagi ya!

bias® said...

wahyu- ya...haha. paham. paham.

terompah- baik!

reen said...

salam knal..

mcm diary yb la pulok..

reen said...

bestny dpt jumpa kngkawan ek..

bias® said...

salam. memang best!

sharamli said...

aku x pegi..
k0 syg ku x?

azzaliena suziantie said...

ak xgi..
ade hall
cenggini ah xsayang ak..
majok ngn ko..
hahaha

reen said...

ap yg best?hik3..

bias® said...

sha- tak pergi? tak sayang.

suzy- saper suruh tak pergi?

reen- adalah...