Sunday, December 27, 2009

azimat

itu hari aku dan johny depp lepak-lepak uptown lama damansara pekena steak dua tiga pinggan sementara menunggu cikgu tuisyen sampai.

datang lah satu abang brother ni dengan kopiah segala, kain pelikat segala. "derma ikhlas bang...derma ikhlas..." dia kata.

aku angkat tangan leklok seraya berkata "takpe bang...takpe...". johny depp kusyuk meradak steak.

lat 30 minit lepas tu datang lagi abang brother lain, sama jek pesen nyer, tapi kali ini dia bawak certificate. " derma mesjid bang...derma mesjid..." dia kata.

aku angkat tangan leklok seraya berkata "takpe bang...takpe...". johny depp kusyuk meradak steak.

time aku settle makan, ader amoi gebu lalu...baru nak start usya atas bawah, datang abang brother lain dan dia kata "beli buku 1001 doa bang...ikhlas...ikhlas...".

aku geleng.

johnny depp pandang aku lama-lama. lain macam pulak pandangan nya. kalau dia terkam aku masa itu, mau hilang teruna yang telah ku jaga selama ini di uptown. hisy! seram aku!

"kenapa mereka-mereka ini memperguna kan agama sebagai jalan mencari simpati? kebanyak kan diorang melayu pulak tu?" johnny depp dah pandai berbahasa melayu sekarang.

aku diam.

...

"ha'ah kan? tak der pulak sami cina yang datang jual azimat dekat kita kan? ello abang...abang mau beli ini azimat ka? itu kalau hantu loncat-loncat kejar you...you boleh tampal kepala dia maaa... nanti dia senyap. beli lah satu. beli lah..."

nota kaki : pc aku crashed.

nota kaki lagi : last week keluar dengan pepatung, brother mamai dan bala tentera dan dark ray pergi dataran merdeka tengok kuda.

lagi-lagi nota kaki : hari senin itu hari pergi melaka sebab nak naik sampan.

nota kaki the movie : pekan frinjan 7.0, 9 januari ni paradoks perform ke?

22 comments:

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

wa pn mau mintak...rokok..sebatang..

mamai said...

lu jgn lupa sabtu kita main futsal

patungcendana said...

ada phone number johnny depp tak?

Dark Ray™ said...

haah

Roydy Rokidy said...

teruna ke? yeke? bukan ke hari tu.........(**&^*(&%&^$

**WOI SAPE SENSOR TEXT AKU NI WOI...

aloy_paradoks said...

pepom la..

sharamli said...

kal0 ada..nak ke?

azzaliena suziantie said...

ak nak gak

imHepPie said...

aku syang jonhny depp

hisham said...

bro..kalo anak pn dorang snggu pjual ni kn ugama...pelik2...

dzul hafixi said...

pefom ke?

EN.ROBOT said...

tu je cite amoi...?

shakinah said...

orlando bloom la. baru seksi. jonny dep bakpe. janggut je lebih

pisey said...

johnny depp pakai kain pelikat tak?

bias® said...

pentoi- aku punyer pun ada sebatang.

mai mai- baik!

pepatung- takder.

rak ray- yeay!

artis- saper? saper?

nurul- best nyer!

sha- ader ke?

suzy- kalau jumpa, nanti bagi kau.

heppie- best jadi johny depp.

sham- ntah nyer?

hafixi- peform kut?

bobot- ha'ah.

shak- buleh geli-geli.

pisang- tak, raser nyer.

triple x malaya said...

mggu ni kite serang bro mamai..game futsal..dia ingat orang seni tak boleh main bola ke..haha

shakinah said...

hahah. boleh geligeli? best tu

✖Maqruf Lim✖爱 你✖ said...

agama jadi bahan cari duit atau mereka btul2 nak buat masjid... hmm..
hanya Allah yang maha tahu

en.Adam said...

feform laa

J@J@ / Bini The Rock said...

macam bestttt je steak tu!

bias® said...

xxx- yeargh!

shak- yeth.

lim tat- ikut kau lah.

adam- ek?

jaja- puas hati!

HujanBalikKeLangit said...

johnny depp hensem....