Saturday, December 19, 2009

jabit yang funny.

jabit tak keruan.

lampu lip-lap lip-lap di hadapan membuat kan jantung nya berdebuk-debak.

road block lagi? minggu lepas dah road block? minggu ni road block lagi?

jabit cuba bernyanyi-nyanyi kecil bagi menenang kan diri yang sedang menggila.

perlahan-lahan pedal minyal di tekan mengikuti punggung kancil biru 850 di hadapan nya.

dup! dap! dup! dap!

masa ini lah seat belt nya bagai kan gula-gula getah tidak mahu bekerja sama.

pusa sudah jabit mencuba.

saat-saat akhir...

prap!!!

phew! lega. seat belt berjaya di tarik dan di lekap kan kemas menyilang ke dada.

tingkap kereta jabit di ketuk.

tuk! tuk! tuk!

perlahan-lahan jabit menurun kan tingkap nya.

...

"selamat malam tuan jabit! balik rumah?" tegur polis yang bertugas.

"ya. tengah duty ya? besok pagi, laporan yang saya mintak tuh letak atas meja saya ya?" ujar jabit.

"baik tuan! selamat malam tuan!"

nota kaki : jabit memang suka buat funny dekat diri sendiri. entah hapa-hapa si jabit nie?

21 comments:

mamai said...

lawak la jabit

chah~ said...

haha.. jabit.. jabit.. hahaha

hisham said...

salam maal hijrah bro...kirim slm kt jabit...hahaha

shakinah said...

errr

patungcendana said...

funny?

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

kalo wa lempang jabit tu skali bleh tak?

Koyuki said...

huhu
buat hal betul jabit ni

Maqruf Lim said...

Ahaha jabit jabit... same cam bias

triple x malaya said...

jabit yg perihatin...

bias® said...

mai mai- ntah nyer?

chah- kan?

sham- salam. baik.

shak- err?

pepatung- ya.

pentoi- boleh.

yuki- ha'ah.

lim tat- kau apa kes?

triple x- betul.

sharamli said...

lawak la jgk..

Nabil Fizri said...

jabit konon

bias® said...

sha- kan?

nabil- kenapa dengan jabit?

en.Adam said...

kan?

J@J@ / Bini The Rock said...

ntahapehapehentah sijabituh!
xP

dzul hafixi said...

fani la..

Dark Ray™ said...

jabit ni yang lompat tak jadi semalam tu ke?

aloy_paradoks said...

salam maal hijrah bro...kirim slm kt jabit...hahaha

bella said...

hahaha..kelakar jabit

Putra Azzahir said...

charming siut jabit

mimpiyangsempurna said...

jabit mmg funny.. sungguh2 funny..