Sunday, July 31, 2011

obsesi

aku duduk di pangkin rumah. bersandar melihat anak-anak jiran bermain kejar-kejar di laman. seronok juga kadang-kadang melihat keletah mereka. tiada masalah. kadang-kadang bertengkar sebentar, tarik-tarik rambut, menangis teriak nama mak abah.

tapi esok lusa bermain bersama kembali. senang. tiada masalah.

aku?

...

"minggu depan parents i datang masuk meminang you." serangan hendap dari lisa hari itu.

aku bingkas memandang lisa, "gila! mana ada perempuan datang meminang lelaki?"

lisa merapatkan kerusinya dekat dengan aku. jejari halusnya mengambil cawan white coffee yang dia pesan tadi. dicicipnya sedikit. takut panas. memang perangai lisa begitu. tidak suka makanan atau minumannya panas-panas. berlainan benar dengan aku. lagi panas lagi syok! haha!

"i dah bagi you masa untuk berfikir kan? you nak tunggu apa lagi? tunggu sampai rosie huntington-whitely convert masuk islam than datang ketuk pintu rumah you?"

aku angguk.

"you! seriouslah sikit! i cerita pasal masa depan kita ni?" perit bahu aku kena cubit. ronyok lengan t-shirt hitam 'i heart malaysia' aku.

"yusry..." spontan aku menjawab.

lisa senyum. manis. macam teh tarik mamak hakim dekat seksyen 7 shah alam. manis sangat!

"pasal dia nanti i selesaikan sendiri, you tak payah fikirkan tentang itu semua ek hubby?"

...

hubby? ah sudah?

2 comments:

aloy_paradoks said...

tak cukup bunga lagi ni, tak cukup.

Mr N said...

Heh..good things happen for those who waits. Tell her that.. XD