Thursday, September 29, 2011

edvencer-er part 4

part 3 ada di sini.

sementara itu di hutan amazon...

"eh bro, lu tengok brader tuh. dari tadi dia duk nengok jek makan kenduri tuk ketua ni? dia tak makan ke?" ujar mokelembe kepada uhabdi yang sedang gelojoh makan kenduri.

maklumlah, anak tuk ketua cuma seorang. jadi, majlis kahwin itu di adakan besar-besaran. semua puak dijemput. puak dari hutan sebelah pun datang memeriahkan majlis.

"brader yang mana?" mata uhabdi meliar.

mokelembe memuncungkan mulut, "nuuu...yang duduk hujung table kita tuh..."

...

"oh? brader tuh memang cenggitu. dia vegetarian. dia makan binatang jek. eh? lu hulur kan rendang tangan tuh. tak berusik dari tadi. rugi!"

bersambung di tanpabukti.blogspot lagi...

Wednesday, September 28, 2011

edvencer-er

sambung story lagi? korang dah takder idea ke? menyusahkan orang jek!

part satu ada di sini.

...sementara itu di sebuah pasar tani.

"dik...boleh teman kan pak cik sekejap tak?" pak amat menggamit seorang gadis munggil dalam lingkungan 20-an.

bingung gadis itu sebentar, "kenapa pak cik?"

"cenggini, bini pakcik dah hilang ni. pakcik dah cari sekitar pasar tak jumpa..."

"lalu? apa kena mengena dengan saya?" pantas dipotong si gadis munggil.

pak amat membetulkan posisi misainya. kopiah hajinya di kehadapan kan sedikit. biar nampak ranggi.

...

"biasanya...kalau pak cik tengah bercakap dengan perempuan-perempuan muda macam adik ni, automatis bini pakcik akan muncul entah dari mana..."

nota kaki : nah! sambung lah balik. tanpabukti.blogspot.com klik! klik! klik!